Uskrsni ponedjeljak u Šibeniku ili kako izbjeći gužvu?

Uskrsni ponedjeljak u Šibeniku ili kako izbjeći gužvu?

Bliži nam se blagdan Uskrsa, po mnogima najljepši blagdan jer se sve lijepe promjene događaju baš u to doba. Korizma je gotova, pa možemo uživati u onim stvarima kojih smo se odricali zadnjih 40 dana. Sunce već odavno jače sja, skinuli su se zimski kaputi, a u gradu se sve više osjeća onaj proljetni šušur koji je itekako nedostajao u prvim mjesecima nove godine.

Obiteljska druženja

Planiraju se obiteljska druženja, kupuju boje za pisanice i u zraku je blagdansko raspoloženje na koje malo tko ostane ravnodušan.

Priprema uskrsnog stola - Gradski taxi Šibenik
Priprema uskrsnog stola

Dan nakon Uskrsa, na Uskrsni ponedjeljak, naš grad postaje mjesto susreta velikih i malih, starih i mladih, domaćina i gostiju. Na taj se dan, u organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika organizira tradicionalni Uskrsni doručak koji mnoštvu posjetitelja u centru grada nudi domaće uskrsne delicije. Na dugačkim blagdanskim stolovima može se uživati u raznovrsnim sirevima, domaćem pršutu, kuhanoj šunki i jajima, uskrsnim pogačicama i tradicionalnim kolačima.

Fritaja od 5 000 jaja - Gradski taxi Šibenik
Fritaja od 5 000 jaja (Foto: Jutarnji list)

Velika Fritaja

Glavni hit Uskrsnog doručka svakako je velika fritaja koja se sprema svake godine a koja je jedne godine bila spremljena od čak 5 000 jaja s 50 kilograma pancete i pršuta te dvadesetak kilograma slasnih šparoga. Za sve prisutne bio je usitinu veliki doživljaj ne samo vidjeti je nego i uživati u njenom okusu.

Osim u ukusnoj hrani, u Šibeniku se na Uskrsni ponedjeljak svim osjetilima uživa u uskršnjem programu u kojem sudjeluju mnoge kulturne udruge, dječji zborovi, klape, plesne skupine, glazbeni ansambli i svi posjetitelji sa svojim svečano-proljetnim raspoloženjem.

Šušur Uskrsnog ponedjeljka - Gradski taxi Šibenik
Šušur Uskrsnog ponedjeljka (Foto: Jutarnji list)

Uskrsnim ponedjeljkom nagovještava se i početak nove turističke sezone koja u stvarnosti već neko vrijeme traje, što je vidljivo iz sve većeg broja gostiju i automobila u našem gradu. Iz tog razloga, u dane blagadnskog slavlja i sve češćih organizacija različitih događanja u predsezoni, sve je teže naći parkirno mjesto pa tako moramo biti spremni neko vrijeme odvojiti na njegovo traženje.

Također, sam put do grada često zna biti naporan, što zbog gužve koja je svakim sunčanim danom sve veća, što zbog radova po gradu koji još nisu završili

Radovi u gradu Šibeniku - Gradski taxi Šibenik
Radovi u gradu Šibeniku

Spas za ovu situaciju najbolje je tražiti u vašem Gradskom Taxiju – pouzdanom partneru za siguran i brz prijevoz. Vozači Gradskog Taxija vrlo su dobro upoznati sa situacijom u gradu, znaju svaku uličicu i način kako najbolje izbjeći gužvu. Veliki bonus Taxi vožnje su i parkirna mjesta koja prestaju biti vaša briga.

Gradski taxi Šibenik
Gradski Taxi Šibenik

Samo klik do vas

Pred nama je početak jednog divnog razdoblja, punog zanimljivih događaja, sunčanih dana i dobre atmosfere. Ne dopustite da vam prometne gužve pokvare vaše raspoloženje, pogotovo kad je rješenje za to samo klik od vas

Gradski Taxi Šibenik – samo klik od vas
Gradski Taxi Šibenik – samo klik od vas

← home page  ← photos of Šibenik
O nama

Call Now Button
×