Predsezona – savršena za izlete

Predsezona – savršena za izlete

Grad nam je postao življi i razigraniji. Ljudi iz svih dijelova svijeta već se šeću ulicama. Proljeće sjaji svojim punim sjajem, a planova za druženje nikada nije bilo više. Ljeto će brzo, i vrućine s njim, pa bi bilo dobro iskoristiti ugodnih dvadesetak stupnjeva za izlete koji garantiraju ispunjen dan i doživljaje za dugo pamćenje.

Na sreću, naš je grad Šibenik smješten u blizini mnogih destinacija koje svojom ljepotom i posebnošću mame i domaće i strane posjetitelje.

Nacionalni park Krka

Najbliža atrakcija koja nas zove da je iznova i iznova posjetimo je ljepotica Krka. Sedam veličanstvenih slapova, nedirnuta priroda, otočić Visovac i vidikovci koji oduzimaju dah samo su mali dio svega onoga što ćemo na ovom izletu doživjeti. I to samo pola sata autom od Šibenika!

Nacionalni park Krka - Gradski taxi Šibenik
Nacionalni park Krka (Foto: Pixabay)

Skradin

Jedan od sedam veličanstvenih slapova rijeke Krke je i Skradinski buk, vjerojatno jedan od najljepših i najneobičnijih krajobraza ovog nacionalnog parka. Nalazi se u blizini šarmantnog gradića Skradina. Ovaj grad mjesto je miješanja slane i slatke vode, zatim poznate marine u kojoj se nerijetko mogu sresti brojne svjetski poznate osobe poput Bill Gatesa i kamenih uličica u kojima se krije nevjerojatna gastronomska ponuda.

Skradin - Gradski taxi Šibenik
Skradin (Foto: Gradski Taxi Šibenik)

Zip line na rijeci Čikoli

Našim doživaljajima u ovom dijelu županije još nije kraj! Nakon veličanstvenih prirodnih ljepota, mira malog dalmatinskog gradića, vrijeme je i za malo adrenalina u venama. Zip line uzbudljiva je avantura za one koji vole „malo“ visine. Spektakularni pogledi na kanjon dok „letite“ sedamdesetak kilometara na sat i to na visini od preko 200 m ono je što ćete iskusiti za samo tridesetak minuta vožnje od našega grada.

Zipline - Gradski taxi Šibenik
Zip line na rijeci Čikoli (foto: Šibenik In)

Mediteranski gradovi

Dalmatinski gradovi Zadar, Split i Trogir oduševljavaju svojom arhitekturom, specifičnom za ovo podneblje. Uz svoju ljepotu, ovi gradovi su riznice povijesti savršeno uklopljene u modernost 21. stoljeća. Sva tri grada su se smjestila samo na sat vremena od Šibenika, a proljeće u njima je doživljaj koji vrijedi planirati.

Split - Gradski taxi Šibenik
Split (foto:Pixabay)

Dubrovnik

Na samom jugu Hrvatske, otprilike 3 i pol sata udaljen od Šibenika, nalazi se veličanstveni Dubrovnik. Već na prvu, glavna ulica Stradun i Gradske zidine upisane na UNESCO-ov popis kulturne baštine, zasigurno će vas ostaviti bez riječi. Svaki kutak ovog povijesnog grada ispisan je bogatom poviješću, pa nije niti čudo što su pojedine scene poznate serije Game of Thrones snimane upravo u Dubrovniku!

Dubrovnik - Gradski taxi Šibenik
Dubrovnik (foto:Pixabay)

Nacionalni park Plitvička jezera

Nismo zaboravili niti sjeverniji dio Lijepe naše. Zbog njegovih ljepota, ovaj nacionalni park već više od pola stoljeća posjećuju gosti iz svih dijelova svijeta. Na UNESCO-vu Listu svjetske baštine Nacionalni park Plitvička jezera upisan je davne 1979. godine, a ono što ga čini spektakularnim teško je riječima opisati. 16 jezera, nebrojeni slapovi i onaj najveći, Veliki slap visok 78 metara, tirkizna boja, bogata flora i fauna jednostavno će očarati svakoga! Najbolje da se u to uvjerite sami.

Nacionalni park Plitvička jezera - Gradski taxi Šibenik
Nacionalni park Plitvička jezera (Foto: Gradski Taxi Šibenik)

Prijevoz do atrakcija

Istina je. Planova za dobar provod nikada nije bilo više, a da bi negdje došli, potrebno je organizirati put. Ono što Šibenik, osim prekrasnih destinacija u svojoj blizini, također nudi je i bezbrižan i pouzdan prijevoz do bilo koje od spomenutih atrakcija. Gradski Taxi Šibenik pobrinuo se da se organizacija puta svede na samo jedan poziv. Jedino što trebate je reći koliko vas ide i kada. Ništa lakše!

A do vaše željene destinacije vozit će vas moderno, udobno i klimatizirano vozilo u kojem će vam biti dostupan i besplatan Wi-Fi.

I? Na koji izlet ćete se uputiti prvo?

Vozni park - Gradski taxi Šibenik
Gradski Taxi Šibenik – vozni park

← home page  ← photos of Šibenik
O namaO nama

Call Now Button
×