Martinska – oaza festivala, glazbe i dobre vibre

Martinska – oaza festivala, glazbe i dobre vibre

Ljeto je ono doba godine za koje svi imamo svoj savršeni scenarij. Ovisno o našim godinama i interesima ti se scenariji zasigurno razlikuju, no ono što bi mogli pronaći kao zajedničko svima je odmor i uživanje, pa što god to za nekoga značilo.

Naš grad i Dalmacija općenito, nude savršene uvjete za opuštanje i uživanje. Miris mora, hladovina borove šume i neprekidna pjesma cvrčaka, dalmatinski đir, šarm starih kamenih kuća… kod nas je vrlo lako naći svoju vlastitu „stress free“ zonu.

Šibenik
Šibenik
Foto: Martinska Šibenik

Martinska – nova festivalska lokacija

Šibenčani su se ove godine potrudili takvu jednu zonu osigurati u neposrednoj blizini svoga grada. Odlučili su mjesto, koje je nekada bilo kupalište i izletište mnogih generacija, pretvoriti u novu festivalsku destinaciju punu glazbe, dobre vibre, druženja i uživanja. Tako je šibenska Martinska, koja se nalazi na poluotoku točno preko puta Šibenika, i s koje puca jedinstveni pogled na ovaj šarmantni dalmatinski grad, postala dom različitim glazbenim festivalima. Ovog ljeta kultna Martinska dobila je zasluženi status jedne od najposebnijih lokacija za uživanje u glazbi pod zvjezdanim, dalmatinskim nebom.

Ljubitelji glazbe najčešće ne vole kada ih se traži da odgovore na pitanje „Koju glazbu voliš?“ jer ih to tjera da svoju ljubav prema glazbi svedu na samo jedan žanr. U Šibeniku i Martinskoj je to pitanje, s druge strane, potrebno jer se na taj način te iste glazboljubce može usmjeriti na jedan (ili više) od mnogobrojnih i žanrovski različitih festivala koji se tijekom ljeta održavaju u gradu Šibeniku i okolici.

Martinska
Martinska
Foto: Dalmacijadanas

Festivali na Martinskoj

Martinska će stoga ovo ljeto biti omiljeno mjesto svima koji uživaju u zvukovima elektronske i bass glazbe, zatim žanra reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop kao i punka i hard corea. Regius (12.-13.07), Seasplash (18.-21.07.), Kanal Fest (26.-27.07), Nox (02.-03.08), Membrain (08.-11.08.) i Blast festival (16.-17.08) – čak šest žanrovski različitih festivala u, mogli bismo reći, egzotičnom ambijentu mediteranske plaže i nekadašnjeg kampa ponudit će samo najbolje iz svojih glazbenih redova.

>>>> Sezonu na Martinskoj će otvoriti Regius festival koji već 9. godinu za redom njeguje široku lepezu alternativnih žanrova lokalnih i regionalnih glazbenika, a festival – poslastica će zasigurno biti i najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te soundsystem kulturi – Seasplash, koji je ove godine svoj istarski dom zamijenio Martinskom. Velika glazbena imena kao što su Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi učinit će Martinsku centrom reggae scene. <<<<<

Seasplash Šibenik
Foto: Seasplash

Seasplash Šibenik
Foto:Seasplash

Stress free zona

Iz svega ovoga dalo bi se zaključiti da će Martinska ovo ljeto postati svojevrsni dnevni boravak za sve poklonike festivala i festivalskih događanja. I slobodno je možemo nazvati pravom “stress free” zonom.

Kako do Martinske?

Svi ovi festivali događaju se na 15ak kilometara od centra Šibenika, stoga je izuzetno važno na vrijeme planirati prijevoz do tamo i natrag. Gužve na cesti i samoj lokaciji, ograničen broj parkirnih mjesta kao i briga oko vremena polaska i odlaska organiziranih prijevoza dio su plana posjeta Martinskoj. Planirajte i rezervirajte na vrijeme svoj prijevoz  Gradski Taxi Šibenik pobrinut će se da festivalcima briga oko prijevoza do Martinske i natrag ovo ljeto bude nepoznanica.

Martinska Šibenik
Pogled na Šibenik s Martinske
Foto: Rat Cat

Uživajte na Martinskoj, ponesite sa sobom nezaboravna sjećanja, odmorite se od svakodnevnice, a Gradski Taxi Šibenik zovite u bilo koje dana ili noći!

Šibenik povezan sa svijetom
Foto: Gradski Taxi Šibenik
← home page ← photos of Šibenik
O namaO nama

Call Now Button
×